Scrie Doamne in cartea vietii pe toti binefacatorii acestui sfant locas

Bine ati venit pe site-ul Bisericii Sfanta Mare Mucenita Ecaterina


Tânara biserica închinata Sfintei Mare Mucenite Ecaterina si Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, se afla în noul cartier Boreal-Tomis Plus al orasului Constanta.

Din dorinta credinciosilor cartierului, care nu aveau în apropiere un lacas de închinare, Pr. Liviu Ghengeaua a început aceasta misiune în anul 2009, obtinând binecuvântarea pentru înfiintarea unei noi parohii în aceasta zona de la I.P.S. Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Demersurile pentru obtinerea si achitarea integrala a unui teren pentru viitoarea biserica au fost numeroase, dar, într-un final, au fost încununate de succes. Dumnezeu a ascultat rugile fierbinti ale Pr. Liviu Ghengeaua si ale credinciosilor, si locul viitorului sfânt lacas a fost stabilit pe strada Brest, exact in spatele cartierului Boreal.

Data oficiala de infiintare a noii parohii este 01 martie 2009, lucrarile de înaltare a bisericii incepand în acelasi an. Momentan slujbele se desfasoara intr-un cort amenajat si intretinut cu sprijinul credinciosilor. In paralel, cu ajutorul lui Dumnezeu, sub acoperamantul Maicii Domnului si prin mujlocirea Sfintei Ecaterina se desfasoara lucrarile de constructie a bisericii mari.

In anul 2012, "în ziua celui ce face tuturor daruri, atât pentru copii, cât si pentru pruncii cei duhovnicesti, Sf. Ierarh Nicolae", în biserica "Sf. Mare Mucenita Ecaterina" a poposit, într-un mod cu totul si cu totul minunat, Icoana Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Hodighitria - Îndrumatoarea.

Nadajduim ca cea care singura a venit în mijlocul nostru, sa ne îndrume si sa ne povatuiasca, tot Ea va mijloci la Tronul Sfintei Treimi, întru tot laudate, pentru binele si mântuirea noastra.
Pure Javascript. No jQuery. No flash.#htmlcaption


Ajuta parohia Sfanta Mucenita Ecaterina
donand 2% din impozitul anual


Inca puteti ajuta parohia noastra pana in data de 27 mai al fiecarui an, directionand 2% din veniturile dumneavoastra pe anul anterior catre Parohia Sf. M. Mc. Ecaterina.
Redirectionarea este un drept al persoanelor fizice de a decide ce se intampla cu 2% din impozitului anual platit in anul anterior. Nu este o donatie propriu-zisa, intrucat este vorba de bani aflati in bugetul Statului Roman, ci doar o solicitare ca acestia sa fie folositi pentru sprijinirea unei asociatii non-profit. Este vorba de o suma care, pentru un angajat cu un salariu mediu, se afla undeva in jurul valorii de 50 de lei. Pentru aceasta trebuie sa completati Formularul 230 cu datele personale si semnatura.
Formularele le puteti lasa la biserica sau le puteti depune la registratura Administratiei Financiare de pe B-dul Tomis, nr. 312a.
Daca aveti domiciliul in alta localitate puteti expedia Formularul 230 completat pe adresa Administratiei Financiare din localitatea de domiciliu.
Adrese Administratiilor Financiare le gasiti aici.